Project informatie Leidsche rijn tunnel A2 Utrecht - Foto 1

Project informatie Leidsche rijn tunnel A2 Utrecht

De Leidsche Rijntunnel is een verkeerstunnel die de A2 onder de (toekomstige) bebouwing van Leidsche Rijn Centrum in de gemeente Utrecht door voert. De tunnel is over de gehele lengte (1650 meter) boven het oorspronkelijke maaiveld aangelegd; het maaiveld wordt opgehoogd voor de aanleg van de nieuwe stad.

De overdekte snelweg is hier nodig omdat de gemeente Utrecht het centrum van Leidsche Rijn zo dicht mogelijk bij de bestaande stad wilde leggen, terwijl Rijkswaterstaat bij de verbreding van de A2 (naar 2x5 rijstroken) binnen de wettelijke geluids- en luchteisen moest blijven. Door de tunnel kan de nieuwe stadswijk over de snelweg heen aangelegd worden en wordt barrièrewerking voorkomen. Boven de tunnel komen een winkelgebied en een park.

De tunnel begint aan de noordzijde bij station Utrecht Leidsche Rijn aan de spoorlijn Utrecht - Rotterdam en eindigt aan de zuidzijde bij de kruising met de Leidse Rijn. De tunnelbak is 80 meter breed en bestaat uit vier buizen: twee voor de hoofdrijbanen (elk drie rijstroken voor doorgaand verkeer) en twee voor de parallelbanen (elk twee rijstroken voor het lokale verkeer).

Contact opnemen met Foxbo maatvoering

Ben u geïntresseerd of heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Nu contact opnemen

Navigatie